zondag 9 mei 2010

AMBACHTSCENTRUM GOES

In het Zeeuwse stadje Goes is een recreatiepark "De Hollandse Hoeve". Dit gebied is 200.000 m² groot en vrij toegankelijk.
In deze leuke, mooie omgeving vindt je o.a. een kinderboerderij, een speeltuin, een heemtuin en ook een Ambachtscentrum. Er is nog nog veel meer te vinden en de toegang van dit alles is gratis!
Ik ben naar het prachtige overdekte Ambachtscentrum gegaan. Rondom een sfeervol oud marktpleintje zijn sfeervolle karakteristieke huisjes gebouwd. In deze huisjes met Oud-Hollandse geveltjes bevinden zich ateliers. Deze Oud-Hollandse geveltjes kunt u vandaag de dag nog steeds bewonderen aan de Goese kade.

Achter deze  leuke geveltjes vind je bijvoorbeeld: een weverij, meubelstoffeerder, glasatelier, poppenhuis en miniatuurmuseum. Op het middenplein kan je genieten van koffie, thee en lekkernijen. In de ateliers demonstreren de mensen hun ambacht (deze artikelen zijn te koop) in veel ateliers kunnen de kinderen iets maken voor een vriendelijk bedrag. Deze locatie wordt dan ook vaak bezocht voor kinderfeestjes, maar het is ook zonder kinderen zeker de moeite om er eens te gaan kijken.
Nog een leeg plekje boven de bank?
Als je een apart schilderij zoekt dan moet je beslist in het atelier van Mien in den Bosch-Haak gaan kijken.
Je vindt hier bijzondere reliëfschilderijen, er is van alles mogelijk. Heb je bijvoorbeeld een leuke foto of ander mooi plaatje dan kan dit eventueel nagemaakt worden. (Kinderen kunnen hier een reliëfkunstwerkje maken.)
Wil je wat meer weten over de reliëfschilderijen en de mogelijkheden mail dan naar boschhaak@zonnet.nl 

Papierknipkunst van Annemiek Duyzer
In het atelier van Inez Meulblok vind je van alles wat je weten wilt over vilten.
Het ziet er super vrolijk uit en het enthousiasme van Inez werkt aanstekelijk.
Misschien een leuk idee voor een kinderfeestje. Wil je wat meer weten mail naar: info@viltnez.nl

Mary's Glasatelier   glas- in-lood en tiffany
 
De smidse, echt vakmanschap
Met lichte tegenzin verlaat ik de Ambachtshoeve er is zoveel te zien dat ik er nog wel een middag zou kunnen vullen. Door het mooie wandelgebied met de oude boomgaard ga ik weer terug naar de parkeerplaats.
En het parkeren is zelfs ook nog gratis, echt top!
Voor actuele openingstijden en andere informatie, kijk op: www.ambachtscentrumgoes.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten