maandag 20 februari 2012

POP-UP WINKELS

Deze site kwam ik afgelopen weekend tegen zazone 
Het gaat over het beginnen van een tijdelijke winkel, ook wel pop-up store genoemd. Zazone maakt het gemakkelijk voor iedereen die voor winkelpand wil huren en hier niet jaren aan vast wil zitten. Via deze site kan je simpel een pandje huren. Een goed bedacht plan in deze tijd, waarin best veel panden te huur en te koop aangeboden worden en lange tijd leeg staan. Dit komt voornamelijk door de invloed van het internet, (webwinkels) veranderd koopgedrag en de crisis.
Leegstaand winkelpand in Wemeldinge


Het aantal webwinkels zijn de afgelopen tijd snel toegenomen, sommige daarvan lukt het maar er wordt ook een deel weer opgeheven. Een webwinkel starten is gemakkelijk maar voor succesvol bezig te zijn komt er heel wat kijken. Misschien ligt hier weer een kans voor de webwinkelier, deze kan profiteren van de leegstand in de steden door een tijdelijke fysieke winkel te huren.


De verhuurders van winkelpanden hadden de afgelopen jaren het monopolie in handen. Huurcontracten waar je voor drie jaar of langer aan vast zat waren en zijn geen uitzondering. Voor de ondernemer die in deze tijd geen groot risico wil lopen is dit geen optie. Ik zou willen zeggen aan alle verhuurder en verkopers van leegstaande winkelpanden: ga het anders doen, doe mee en bied je winkelpand als pop-up store aan.
Opheffingsuitverkoop

Ik hoor het graag als er een pand beschikbaar is voor Bries en Bloei, maar wel in Zeeland in mijn regio natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten