zondag 16 januari 2011

MOOI VEERE

Veere is een prachtig historisch stadje gelegen aan het Veerse meer in het mooie Zeeland.
Het ligt op het eiland Walcheren en heeft  zo'n 1650 inwoners.
Er zijn in Zeeland 10 steden die een beschermend stadsgezicht hebben.
Dit zijn de steden: Brouwershaven, Goes, Hulst, Middelburg, Sint Anna ter Muiden, Sint-Maartensdijk, Tholen, Veere, Vlissingen, Zierikzee.
Veere in de zomer
In de stad Goes en Veere kom ik zelf het meest. Zomers ga ik graag op de fiets naar Veere, het is een mooi ritje niet te ver weg en als je er eenmaal bent heb je altijd een soort van vakantiegevoel.
Gezellige terrassen
Het zal er wel mee te maken hebben dat er altijd wel toeristen te vinden zijn, dat is ook geen wonder want je kunt er lekker wandelen langs de stadswallen, en er zijn vele historische panden te zien.

Je vindt er bijv. de Grote Kerk uit 1348, het stadhuis uit de 15de Eeuw, de Campveerse Toren van rond 1500, en nog vele andere kleinere monumenten.
Veere in de winter
Zomers  is er als de kers op de taart de Historische markt, iedere deelnemer van deze sfeervolle markt heeft dan historischekleding of de streekdracht aan.
De winkels in Veere zijn apart, sfeervol en gezellig met allemaal mooie hebbedinge,  lekker anders dan anders.Kortom is er genoeg te zien en  te beleven voor een gezellig dagje uit.
Komend weekend ben ik in Veere te vinden in de Grote Kerk, hier wordt een Antiek en Brocante markt gehouden. Misschien een goede reden om er komend weekend is te gaan kijken? Ps. die leuke winkels zijn ook open!
 

1 opmerking:

  1. Hallo Rianne, wat een mooie beschrijving en foto's van Veere. Het klinkt voor mij ver weg en dat is het ook wel.
    Ik hoop dat je een goede beurs hebt zondag.

    Lieve groet
    Hermine

    BeantwoordenVerwijderen